czwartek, 18 października 2012

Bigos po cygańsku - czyli coś "innego" na kolację

Podaje Wam przepis na bigos po cygańsku, który będzie na pewno fajnym urozmaiceniem posiłków. Smak jest naprawdę przyjemny, a ilość warzyw na pewno ucieszy pożeraczy jarzynek:)


Bigos po cygańsku

1 kg mięsa mielonego
2 jajka
1 namoczona bułka
Sól, pieprz

Wyrobić masę, jak na kotlety i formować małe kulki, kolejnie smażymy je

1 kg pieczarek( przesmażyc na maśle)
1 kg cebuli(przesmażyc na oleju)
1 słoik papryki konserwowej pokroić w kostkę
1 słoik ogórków konserwowych pokroić w kostkę
Słoik sosu słodko-kwaśnego
Szklanka keczupu łagodnego i szkanka pikantnego
Liść laurowy, ziele angielskie, papryka ostra

Pieczarki i cebulę przełożyć do dużego garnka, dodać paprykę, ogórki i wszystkie przyprawy. Następnie wlać oba rodzaje keczupu i sos, na końcu wrzucić usmażone kotleciki



Smacznego!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Każdy komentarz wywołuje uśmiech na mojej twarzy i sprawia mi ogromna satysfkację z tworzenia tej strony! Dziękuje!