wtorek, 19 kwietnia 2016

Ciasteczka owsiane z płatkami migdałowymi

Wena na pieczenie zazwyczaj nachodzi mnie w takie dni jak dziś - czyli, na dworze musi być wietrznie i pochmurno... Dzisiaj przyszedł czas na zdrowe słodkości.



Co będzie Wam potrzebne do zrobienia tych pysznych ciasteczek?

3/4 szklanki płatków migdałowych
1/2 szklanki mąki pszennej bądź ryżowej( wtedy będą bezglutenowe)
szklanka płatków owsianych
1/2 szklanki wiórków kokosowych
100 g masła
3 łyżki miodu

Wszystkie suche składniki mieszamy ze sobą. Masło roztapiamy, po czym dodajemy do niego miód i jeszcze chwilę podgrzewamy. Roztopioną masę wlewamy do naszych suchych składników i dokładnie wymieszać Powinno to wyglądać mniej więcej tak:


Teraz czas pobrudzić rączki. Formujemy z ciasta niewielkie kulki, spłaszczamy je i układamy na blasze. Koniecznie połóżcie na blaszce papier do pieczenia, inaczej będziecie skrobać ;)


Ciacha pieczemy około 20 minut w 180stopniach. 

Są naprawdę przepyszne i chrupiące. Smak migdałów i wiorków kokosowych świetnie się łączy :D

Smacznego!

3 komentarze :

  1. Wyglądają pięknie że aż chce się je zjeść, na pewno sobie je zrobię:)

    OdpowiedzUsuń

Każdy komentarz wywołuje uśmiech na mojej twarzy i sprawia mi ogromna satysfkację z tworzenia tej strony! Dziękuje!